Fitheidstest

Voor het meten van ieder aspect van lichamelijke fitheid bestaan verschillende testen.

Bij Fysiotherapie Cranial kunt u op afspraak verschillende fitheidstesten laten afnemen.

Lichamelijke fitheidstesten en sport/trainingsadvies

Aan lichamelijke fitheid zijn een vijftal verschillende aspecten te onderscheiden: spierkracht, snelheid, uithoudingsvermogen, coördinatie en lenigheid. Naarmate de fysieke fitheid groter is, zal iemand beter in staat zijn om fysieke (sport)prestaties te kunnen leveren.

Om in kaart te brengen hoe fit iemand is, maken wij gebruik maken van fitheidstesten. Dergelijke fitheidstesten kunnen inzicht geven in de mate van fitheid en veranderingen daarin. Aan de hand van deze verkregen inzichten kunnen wij u nog beter een advies geven op het gebied van voeding, training en leefgewoonten.

Voor het meten van ieder aspect van lichamelijke fitheid bestaan verschillende testen.

Basis- Fitheidstest

Hierbij kunt u denken aan testen van uw lichaamssamenstelling (lengte, gewicht, vetpercentage, spiermassa), bloeddruk, knijpkrachtmeting, longfuncties, lenigheid en een basis conditietest (fietstest sub-maximaal, Astrandtest genaamd).

Sport specifieke Fitheidstesten

Afhankelijk van het niveau en soort sport kunnen een aantal testen gedaan worden om te kijken hoe fit iemand is voor zijn sport. Op basis van de aangetoonde zwakke schakels in het lichaam kan een gericht en individueel trainingsadvies worden gegeven.